10 Sep 2019

IMO 2020

Øgede omkostninger på søtransport

Banner Skib

Den 1. januar 2020 implementerer Den Internationale Søfartsorganisation (IMO) en ny forordning med et globalt maksimum på 0,5% svovl i marinebrændstoffer, reduceret fra det nuværende 3,5%. Den maritime sektor reducerer dermed emissionerne med + 80% og øger fokus på miljøproblemer.

For at overholde de nye forskrifter har rederierne følgende muligheder:

 

  • Skift til den dyrere LSFO (Low Sulphur Fuel Oil) og reducer derved emissionerne.
  • Fortsæt med HSFO (High Sulphur Fuel Oil) og installer filtre for at fjerne partikler og gasser fra udstødningen.
  • Konvertering til et ikke-benzinbrændstof, såsom LNG (Flydende naturgas).

 

Nye regler medfører stigende omkostninger

Alle rederier skal overholde den nye IMO 2020. Maersk har meddelt, at reglerne medfører en årlig brændstofomkostning på +2 milliarder USD (yderligere 100-200 USD pr. TEU). De ekstra omkostninger forventes at blive tilføjet i løbet af 4. kvartal 2019.

 

IMO 2020 påvirkninger og forlængede transittider

Ud over ekstraomkostninger forventes forlængede transittider at påvirke hele branchen. Ældre fartøjer bliver sandsynligvis taget ud af drift. Stigende efterspørgsel efter LSFO-brændstof og faldende efterspørgsel efter HSFO-brændstof vil medføre højere brændstofomkostninger. Omkostningerne til installation af filtre er 5-10 millioner USD pr. skib, og hvert skib vil være ude af rotation i 4-6 uger, hvilket midlertidigt forstyrrer sejlplanerne og reducerer kapaciteten med forventede 7-8%.

 

Hos LEMAN føler vi os forpligtet til at holde dig informeret om de potentielle konsekvenser af IMO 2020 og opfordrer dig til at begynde at forberede og planlægge til 2020-forordningerne. Du er velkommen til at adressere dine IMO2020-relaterede udfordringer til din lokale LEMAN-kontakt, og vi vender tilbage til dig med så mange oplysninger, vi har til rådighed.

 


Venlig hilsen
LEMAN A/S

 

 

 

For yderligere information, venligst kontakt din LEMAN kontaktperson.

 

www.leman.com

Track
* Skal udfyldes
© 2015 LEMAN. All Rights Reserved. Privacy – and Cookie Policy
Danmark: Dansk Engelsk
Sverige: Svensk Engelsk
Norge: Norsk Engelsk
Finland: Finsk Engelsk
United Kingdom: Engelsk
USA: Engelsk