12 Jul 2019

Når mad falder ned fra himlen

Konflikter og tørke skaber hungersnød i Sydsudan

Banner Red Cross Sudan (1)

 

FN har erklæret hungersnød i dele af Sydsudan. Røde Kors bekæmper sult ved at kaste nødhjælp ud fra fly til civilbefolkningen.

LEMAN bidrager nu til kampen imod sult og for tusinders overlevelse, i et land plaget af politiske og voldelige konfliker.


Hundredevis af hvide sække fyldt med mad styrter mod jorden, og støvet slår op, når de lander med høje smæld. I sækkene er blandt andet korn, bønner, nærende soja-blanding, salt og sukker. Nødhjælpen er godt beskyttet af fem lag nylon, og kun enkelte sække går i stykker, hvis de rammer en sten eller en gren på jorden.


Se sække med nødhjælp lande på jorden i de udsatte områder her

Store dele af befolkningen er flygtet fra hus og hjem på grund af borgerkrigen i landet, der har varet i mange år. De er flygtet til områder, hvor det er svært at dyrke jorden, og hvor det også er umuligt at få lastbiler med mad ind.


Det er absolut sidste udvej, når Røde Kors på den måde kaster mad ud fra flyvemaskiner. Et food drop er en besværlig og dyr operation.  Men for tiden er det den eneste måde at få nødhjælp frem og sikre, at civilbefolkningen i Sydsudan ikke sulter.

 

 

 

 

Track
* Skal udfyldes
© 2015 LEMAN. All Rights Reserved. Privacy – and Cookie Policy
Danmark: Dansk Engelsk
Sverige: Svensk Engelsk
Norge: Norsk Engelsk
Finland: Finsk Engelsk
United Kingdom: Engelsk
USA: Engelsk